POZITIVNE PRIČE Drama u Bijeljini dobila sretan epilog

Plivao je po sredini jezera. Vikao sam mu: Šta radiš, care, hladno je, a on kaže da hoće da se ubije i počeo da tone, priča Vedran Petrović

Vedran Petrović, policajac iz Bijeljine, spasio je danas muškarca koji je pokušao samoubistvo utapanjem na šljunkari kod asfaltne baze u Bijeljini.

Petrović je ispričao da mu je u 13:45 sati, dok je pecao, prišao 30-godišnjak i zatražio cigaretu, a potom se udaljio pet metara i bacio u jezero.

– Plivao je po sredini jezera. Vikao sam mu: Šta radiš, care, hladno je, a on kaže da hoće da se ubije i počeo da tone – priča Petrović.

Bijeljinski policajac, koji nije bio na dužnosti, bez razmišljanja je skočio u jezero, otplivao do sredine i izvukao mladića bez svijesti do obale, gdje mu je pružio prvu pomoć.

Prema riječima Petrovića, muškarca kojeg je spasio od samoubistva utapanjem potom je preuzela Hitna pomoć i poslan je na Psihijatriju.

– Policajac sam 20 godina i do sada nisam bio u sličnim situacijama. Osjećaj je ružan, uznemiravajući, da mi se čovjek, zamalo, udavi pred očima – zaključio je policajac.

Vedran Petrović ima 38 godina, oženjen je i otac kćerkice, a radi kao kriminalistički policajac u Policijskoj stanici Bijeljina.

Izvor:Avaz

Komentari

komentara