U povodu Europskog dana darivanja organa i zahvale donorima koji se odlukom Vijeća Europe održava polovicom 10. mjeseca Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BiH, Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB i Donorska mreža u BiH U Kiseljaku organiziraju javnu tribinu na temu „ DARIVANJE ORGANA-NOVI ŽIVOT NA DAR“.

Tribina će se održati u suradnji s Općinom Kiseljak i Domom zdravlja Kiseljak, dana 16.listopada 2019. u 18.30 sati u Hrvatskom domu /kino Kiseljak.

Na tribini će govoriti eminentni stručnjaci ovog područja poput dr. Lejle Hantalašević koja će govoriti na temu prevencije, bubrežnih bolesti i liječenja dok će prof.dr.Halima Resić predstaviti stanje glede transplantacija bubrega u BiH i regiji .
Nazočni će imati priliku pogledati dva kratka dokumentarna filma „Život Poslije „ i „Transplantacija srca u živo“ kao i čuti stav vjerskih zajednica o donaciji i transplantaciji organa.
O moždanoj smrti i eksplantacija organa gvoit će dr. Nermina Rizvanović dok će značenje donorske kartice u BiH predstaviti predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH Tomislav Žuljević. Naime, osim pitanja i rasprave, nakon tribine zainteresiranima će biti omogućeno i potpisivanje donorskih kartica.
Jer, 20 puta je veća šansa da će vam trebati neki od organa za transplantaciju nego da ćete biti darivatelji!
Jedna osoba može spasiti i 8 života nakon svoje smrti.

Komentari

komentara