REAKCIJA Potvrdio ministar Nermin Džindić

Tone opasne otpadne kiseline bit će bez nadzora, zaštitari napustili firmu

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić kazao je kako su u resornom ministarstvu ozbiljno shvatili problem napuštanja radnog mjesta zaštitara u kompaniji “Vitezit” i trenutno po hitnom postupku donose mjere kojima će situaciju dovesti pod kontrolu.

– Ne mogu još govoriti u kojem ćemo pravcu ići, mogu samo reći da rješenje moramo pronaći do kraja dana. Trenutno radimo i šaljemo akte na resorna ministarstva i odgovorne i u toku dana ćemo se usaglasiti – rekao je Džindić. 

Podsjećamo, kako smo danas i objavili, unutrašnja zaštitarska služba Poslovnog sistema “Vitezit” Vitez danas u 19 sati prestaje s radom te će tone opasne otpadne kiseline, koja moža dignuti uzrak pola Lašvanske doline ili napraviti pravi ekocid nizvodno od Viteza, ostati bez nadzora.  Zbog činjenice da su u ovoj godini primili samo dvije plaće te da niko od nadležnih iz Federalne direkcije za namjensku industriju nije poslušao njihove višemjesečne apele, “Vitezitovi” zaštitari danas napuštaju radna mjesta.

Izvor:Avaz

Komentari

komentara