15.5 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaRegijaBježao policiji pa autom uletio u dnevni boravak: Da sam sjedio gdje...

Bježao policiji pa autom uletio u dnevni boravak: Da sam sjedio gdje uvijek sjedim, bio bih gotov

HRVATSKA U Požegi

Usljed velike brzine nije se uspio zaustaviti te je bez kočenja produžio i uletio u porodičnu kuću

U noći s ponedjeljka na utorak “nepozvani gost” uletio je automobilom u dnevni boravak porodične kuće u Luka putu u Požegi, piše “Jutarnji list”.

Kako neslužbeno saznaje Požega.eu, 22-godišnji vozač Opel Astre karavan, zagrebačkih registarskih oznaka, bježao je policiji koja ga je pokušala zaustaviti. Najvjerovatnije je bio pod utjecajem alkohola, zbog čega je i bježao od policije.

On je bježao od policije Frankopanskom ulicom prema Novoj Gradišci. Prema svemu sudeći, zbog nepoznavanja ceste, nije se zadržao na glavnoj cesti, već je produžio iz Frankopanske prema Ulici Luka put, u kojoj se, usljed velike brzine, nije uspio zaustaviti te je bez kočenja produžio i uletio u dnevni boravak jedne porodične kuće.

– Sat prije ovog događaja sjedio sam u dnevnom boravku i gledao televizor. Otišao sam spavati u spavaću sobu, koja mi je odmah pokraj dnevnog boravka. Uhvatio sam prvi san. U snu sam čuo nekakav jak udarac. U tom trenutku nisam znao što se zbiva. Kad sam izišao iz spavaće sobe, imao sam što vidjeti. Nekakav mladić je automobilom uletio u moj dnevni boravak, došao gotovo do pola njega. I sami možete pretpostaviti koja je to brzina vozila bila kada je izbila prozore, zid i slomila radijatore u dnevnom boravku. Da sam bio u dnevnom boravku i sjedio gdje uvijek sjedim, sad s vama ne bih razgovarao. To ne bih preživio – prepričava događaj vlasnik kuće u kojoj je u dnevnom boravku završio automobil.

U nevjerici cijeli događaj je posmatrala i kćerka vlasnika kuće koja je u trenutku ulijetanja vozila u njihov dnevni boravak bila na spratu iznad.

– Nisam još bila zaspala i čula sam da neki automobil ide velikom brzinom. Mislila sam da će se uspjeti zaustaviti, ali nije. Uletio je u naš dnevni boravak – prepričava ona.

Udar vozila u kuću probudio je i komšije koji su došli vidjeti šta se to desilo i šta ih je probudilo. Prizor je bio zastrašujući.

Uprkos velikoj silini udarca, u vozilu se nisu aktivirali zračni jastuci, a 22-godišnjak je ostao nepovrijeđen, gotovo bez ogrebotine, piše Požega.eu.

Izvor:Avaz

spot_img