Ikoni europske kinematografije, francuskoj glumici Isabelle Huppert  sinoć je u Narodnom pozorištu Sarajevo dodijeljeno Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.
Direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra rekao je kako mu je veliko zadovoljstvo odati počast glumačkoj veličini kakva je Isabelle Huppert.

Hvala vam. Dirnuta sam i počastvovana što sam ovdje, hvala Purivatri što me pozvao na ovaj festival koji slavi život i vitalnost Sarajeva. Za mene je veoma posebno biti ovdje, Sarajevo je ideal kosmpolitizma. Sarajevo, mon amour, rekla je Huppert.

Glumica je prije dva dana stigla u glavni grad Bosne i Hercegovine. Isabelle je kazala kako je prvi put u Sarajevu te da joj je veoma drago zbog toga i dodala kako je Sarajevo Film Festival fantastičan filmski festival.

Prvi put sam u Sarajevu i veoma mi je drago zbog toga. Mislim da je ovo fantastičan festival. Mnogo mi znači nagrada koju sam dobila. Zadovoljstvo mi je da sam u Sarajevu. Sarajevo drži specijalno mjesto u svim srcima, kratko je prokomentirala ranije za novinare

Komentari

komentara