Policija je uhitila dvojicu muškaraca nakon što je obavila očevid na brodu na kojem je pronađen mrtav muškarac, a pet osoba, od kojih dvoje djece, zbog teškog zdravstvenog stanja hitno hospitalizirano u Splitu. Nakon svih prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, uhićeni su i u policiju na Hvaru privedeni 23-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljani, vlasnik i kapetan broda.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja i izvršenog očevida, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 23-godišnji hrvatski državljanin u svojstvu vlasnika motorne jahte i 27-godišnji hrvatski državljanin, u svojstvu kapetana broda, protivno pravilima struke, kao i izričitim tehničkim uputama u pogledu sigurnosti korištenja uređaja, 8. kolovoza ugradili benzinski generator-agregat sa zračnim hlađenjem u prostor strojarnice motorne jahte uslijed čijeg rada je došlo do istjecanja otrovnih plinova ugljičnog monoksida u prostor potpalublja broda, odnosno putničkih kabina i posljedično trovanja putnika.

Dvoje djece koje je bilo na brodu i dalje je u kritičnom stanju. Majka dvoje djece je stabilno i više nije životno ugrožena, a preostalo dvoje pacijenata se osjeća dobro i za nekoliko dana mogli bi otputovati u Italiju.

Spomenimo i kako su dva policijska službenika iz ekipe za očevid na brodu zatražila liječničku pomoć, no nakon pregleda pušteni su iz doma zdravlja na Hvaru, a slabost koju su osjetili ne povezuje se s uzrocima bolesti talijanskih turista.

Nakon obdukcije doznalo se da je udisanje ugljikova monoksida mogući uzrok smrti talijanskog državljanina.

Komentari

komentara