0.8 C
Travnik
Četvrtak, 18 travnja, 2024
NaslovnicaSvijetBarcelona u paketu za Neymara ponudila i Rakitića, PSG odbio

Barcelona u paketu za Neymara ponudila i Rakitića, PSG odbio

Španjolski nogometni prvak Barcelona tijekom pregovora s Paris SG-om vezanima za povratak brazilskog napadača Neymara u svoje redove u utorak navodno je uz novac i Coutinha ponudio i hrvatskog reprezentativnog veznjaka Ivana Rakitića, no francuski je prvak tu ponudu odbio.

Barcelonin direktor nogometnih operacija Eric Abidal i član Uprave kluba Javier Bordas u utorak su stigli na pregovore u Pariz, no nisu uspjeli zaključiti posao.

Paris SG želi barem vratiti 222 milijuna eura koliko je platio Barceloni za dovođenje Neymara prije dvije godine, pa se uz 100 milijuna eura, koliko je Barcelona spremna izdvojiti, spominju i neki igrači koji bi trebali otići put Pariza.

Kao dio dogovora spominje se Coutinho, a uz njega je Barcelona navodno ponudila i 31-godišnjeg Rakitića, ali je PSG tu ponudu odbio i uz Coutinha traži da mu Barcelona ustupi 25-godišnjeg desnog braniča Nelsona Semeda. No, Barcelona nije spremna odreći se mladog Portugalca, pa su pregovori zapeli.

Rakitić je u Barcelonu stigao prije pet godina iz Seville te je dosad u svim natjecanjima sakupio 268 nastupa uz 35 pogodaka za katalonskog velikana. Prošle je sezone odigrao čak 54 utakmica i postigao pet golova.

Tijekom dvije godine u Parizu Neymar je odigrao 58 utakmica i postigao 51 pogodak.

Očekuje se kako bi se pregovori oko povratka Neymara u Barcelonu trebali nastaviti sljedećeg petka u Liverpoolu kada će se na okupljanju ECA-e sastati predsjednici klubova Jose Maria Bartomeu i Nasser Al-Khelaifi.

spot_img