Bayern 90-ih pobjednik je spektakularnog turnira u pulskoj Areni. Oni su u finalu pobijedili tim Srebrić koje je predvodio Marijan Mrmić, dok su treće mjesto podijelili tim Kranjčar i Bayern 2000-ih predvođen Olićem…

Nogometne legende minhenskog Bayerna i hrvatske nogometne reprezentacije, koja je 1998. godine osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, odmjerile su snage u ponedjeljak navečer u pulskoj Areni u sklopu spektakularnog programa kojeg je pripremila Turistička zajednica Istarske županije.

Antički amfiteatar je tako prvi put postao nogometno borilište, ili preciznije, zbog nedostatka prostora – malonogometno.

Riječ je o nogometnom revijalnom spektaklu, u kojem je rezultat u drugom planu, osmišljenom u sklopu ugovora o strateškom partnerstvu Turističke zajednice Istre i moćnog bavarskog kluba koji je i ove sezone, pod ravnanjem hrvatskog stručnjaka Nike Kovača, osvojio naslov prvaka Njemačke.Za ovu priliku u parteru Arene postavljen je travnati malonogometni teren veličine 40 x 20 metara.

Ovo je prekrasno i nešto veličanstveno te odlična promocija za Pulu, Istru i cijelu Hrvatsku. Dokaz je to kako je Istra i u takvim projektima predvodnica hrvatskog turizma, poručio je ministar turizma Gari Cappelli koji je izveo početni udarac u prvom polufinalnom dvoboju.

Iako je to u ovom trenutku manje bitno, prvo mjesto osvojio je Bayern 90-ih čiji su igrači pokazali sjajnu formu unatoč poznim godinama. Oni su pobijedili tim Srebrić 3-2 u napetom finalu, a pobjednika smo saznali kada je minu prije kraja Hrvat Vidaić zabio Hrvatima i donio Bayernu premijerni naslov pobjednika turnira pulske Arene.

Treće mjesto prijateljski su podijelili tim Kranjčar i Bayern 2000-ih. Bila je to spektakularna utakmica u kojoj smo vidjeli 10 golova u 20 minuta, a posebno su briljirali Gaudio i Klasnić. Gaudio je zabio tri gola, dok je Klasnić podsjetio na prošlost kada je kao od šale ‘maltretirao’ protivničke braniče. Imao je i ovaj put nekoliko magičnih poteza te pokazao da i dalje ima nevjerojatnu nogometnu moć.

Spektakularna noć u Puli za svaku pohvalu. Noć pod zvijezdama i pored zvijezda za povijesnu utakmicu u Amfiteatru starom 2000 godina…1 od 5  

Komentari

komentara