Nevrijeme koje je pogodilo jadransku obalu prouzročilo je štetu na makarskom području i u Malostonskom zaljevu, a na splitskom području poslijepodne zabilježen je kolaps u saobraćaju.

U Makarskoj gradske ulice pretvorile su se u prave rijeke jer se po cijelom gradu voda izlijevala iz šahtova, a za samo pet minuta palo je 15 litara kiše po metru kvadratnom što je izazvalo kolaps u saobraćaju, javlja HRT.

Osim ulica poplavljeni su i mnogi podrumi i poslovni prostori.

Jako nevrijeme uzrokovalo je veliku štetu i u Malostonskom zaljevu. Uništena su uzgajališta kamenica i mušula, a šteta će se tek utvrditi.

Nevrijeme nije zaobišlo ni Split. Zbog potpunog kolapsa u saobraćaju kilometarska kolona protezala se od Trogira do Makarske.

Gužve je bilo i na naplatnoj kućici Dugopolje te na prilazu aerodoromu i trajektnoj luci.

Nevrijeme zahvatilo i Ulcinj

Jučer je veliko olujno nevrijeme zahvatilo i Ulcinj u Crnoj Gori. Prema procjenama materijalna šteta mjeri se stotinama hiljada eura. Vjetar je toliko bio jak da je čupao stabla iz zemlje, te odnosio krovne konstrukcije s ugostiteljskih i stambenih objekata.

U ulcinjskim naseljima Liman, Pinješ, Meterizi vjetar je nosio crijepove s kuća, lomio drveće, čak i stogodišnja stabla masline. U nekim mjestima vjetar je lomio i konstrukcije za bilborde. Uništeno je i hiljade ležaljki na Velikoj plaži.

Ono što je prava sreća jeste da u ovoj petnaestominutnoj vremenskoj nepogodi niko nije povrijeđen.

Izvor-24info

Komentari

komentara