Kad je iz kombija zaštitarske tvrtke ispalo oko 175 tisuća dolara, vozači su brzo blokirali jednu od najprometnijih autocesta u Atlanti i krenuli u lov na “besplatan” novac. No, moraju ga vratiti

Vrata kombija zaštitarske tvrtke koji je prevozio novac naglo su se otvorila na autocesti kod Atlante u SAD-u. Sav novac rasipao se po cesti, a vozači su se počeli zaustavljati kako bi uzeli što više mogu. 

Šteta ovog “poklona” procjenjuje se na 175 tisuća američkih dolara, otprilike 1.150.000 kuna. 

Naravno da su neki vozači, osim što su krenuli za novcem, izvadili mobitele i snimali druge kako “čiste” cestu od rasipanih novčanica. Oko 20 sati je policija izašla na teren zbog toga što je čak 15 automobila stalo na vrlo prometnu autocestu. 

– Službenici iz kombija su uspjeli pokupiti tek nekoliko stotinjak dolara kad smo mi došli. Sve ostalo su drugi već razgrabili – priopćili su iz lokalne policije. 

No, da ne bi pomislili kako se doista radi o besplatnom novcu, snimke koje su brojni vozači stavili na društvene mreže sada su dokazi jer – taj novac nitko nije smio uzeti. 

– Imamo doista puno snimki na kojima se vide i registarske tablice, ali zaista želimo da ljudi dođu sami i vrate taj novac te nastave sa svojim životom bez da se brinu da će im policija pokucati na vrata – rekao je zapovjednik Robert Parsons. Spomenuo je kako je jedan čovjek sam donio 2100 dolara, a drugi 500 koje je uzeo na autocesti. 

– Ako sami donesu novac nećemo podizati optužnicu protiv njih. Učinili su pravu stvar – rekao je Parsons.