12.2 C
Travnik
Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaBiHDetalji hapšenja sveštenika: Inspektorima prodao eksploziv, odbio ustati uz himnu BiH

Detalji hapšenja sveštenika: Inspektorima prodao eksploziv, odbio ustati uz himnu BiH

Kako je pao Bojan Glišić

Uhapšen u policijskoj akciji “Lotika”

Sveštenik u eparhiji Višegrad Bojan Glišić uhapšen je u policijskoj akciji “Lotika” zbog sumnje da se bavio nedozvoljenim prometom oružja i eksplozivnih materija. Uhapšen je u trenutku primopredaje prikrivenim inspektorima.

Portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je da je akcija “Lotika” usmjerena na razbijanje kriminalne grupa koja se bavila nedozvoljenom proizvodnom i prometom minskoeksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem.

Ona je dodala da su u okviru akcije pretresene tri lokacije, i to dvije u Rogatici i jedna u Višegradu.

– Tom prilikom pronađeni su i oduzeti oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, mina usmjerenog djelovanja (MRUD), više komada municije različitog kalibra i više SIM kartica i mobitela – naglasila je Miljanović.

Bojan Glišić je nekada bio paroh u Zenici. Ostao je poznat po bahatom demonstriranju nepoštovanja simbola Bosne i Hercegovine.

Glišić je kao paroh i predstavnik Srpske pravoslavne crkve odbio ustati za vrijeme intoniranja himne Bosne i Hercegovine na svečanosti Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici.

Glišić je, kada su počeli taktovi himne, osim što je ostao sjediti, u nakani da ustanu spriječio povlačenjem za ruke i svoje saradnike Draženka Ubiparipovića i Danijelu Nikolić.

On je iz Rogatice, oženjen je i otac troje djece.

Izvor:Avaz

spot_img