Imali smo priliku da kao novinari iz Bosne i Hercegovine sudjelujemo na dinamičnoj prezentaciji nove Toyote Supre GR koja se održala u Madridu.  Proteklih mjeseci moglo se dosta pročitati o novoj Supri i suradnji Toyote sa BMW-om na svim relevantnim automobilskim internet stranicama, dok smo mi imali čast sjediti sa tvorcem Tadom Tetsuyom koji nam je objasnio kako je nastala nova Supra i zašto BMW! Tu temu ovaj put nećemo obrađivati, nego ćemo se posvetiti onome čemu se i Toyota posvetila, a to je razvoju sportskog automobila. Nećemo spominjat ni zapreminu prtljažnika, niti potrošnju, jer ukoliko vas to zanima kod ovakog automobila, budite sigurni da nije za vas. Auto je čvrsto, tvrdo, troši i ima predivan zvuk. Želje svakog ‘petrolheada’ u startu su ispunjene, a prostora za nadogradnju su naravno ostavili, jer je to Toyotina stara filozofija, koja dopušta ljudima povezivanje s autom.

‘Brzi i žestoki’ Prve tri generacije Supre da budemo iskreni i nisu se nešto proslavile. Slava je stigla sa legendarnom četvrtom generacijom i motorom 2JZ,a nije  odmoglo ni pojavljivanje u filmu “Fast and Furios” kad Vin Diesel izaziva pokojnog Paul Walkera na finalnu utrku. Pred Tadom Tetsuyom bio je ogroman izazov, a pristupio mu je radikalno jer je znao što fanovi očekuju. U Toyoti su prepoznali tri bitne stavke koje bi ih trebala dovesti do pravog sportskog automobila, a to su međuosovinski razmak, širina između točkova te položaj težišta.

Što se tiče samog dizajna nova Supra razvijena je u Condensed Extreme, dizajnerskom stilu.  Krasi je dugačka hauba, krov sa dvije različite linije, te pravo ‘mesnata’ stražnjica koja svojim volumenom podsjeća na branik Supre četvrte generacije.  Ime Condensed Extreme ukazuje na kratki međusovinski razmak, široke kotače veličine 19 inča koji popunjavaju skoro do kraja prostor između blatobrana i gume. Prednja svjetla su jako stilizirana, a rešetka, prednji dio i poklopac motora su doslovno izbušeni otvorima za zrak za dodatno ‘napajanje’ kočnica, hladnjaka i motora, ali zatvoreni. Ostavljena je opcija za tu nadogradnju imajući na umu ljude koji žele od Toyote napraviti full trkaći automobil.  Fun fact što se tiče dizajna je prvo slovo S na logu Supre koje nosi oblik jedne od brojnih S krivina  Nürburgringa. Brake. Apex. GO! Postavljena ruta na navigaciji od hotela vodila nas je ka bivšoj stazi Formule 1 Jarama kombinacijom autocesta i brdskih zavojitih cesta kraj Madrida. Odmah po izlasku na ‘slobodni’ dio autoceste, bez radara, pada brojka od 263 kilometra na sat gdje kazaljka dalje ne ide, iako su u Toyoti naveli nešto nižu brojku,ali kako smo rekli ovo ih nije pretjerano zanimalo.  Supra u ‘Normal’ režimu rada je sasvim ugodna za voziti, sportska sjedala obuhvaćaju vozača i suvozača te ne letite kroz automobil dok jurimo krivinama, a svejedno nisu neudobna. Pozicija je prava vozačka, te vas višesatna normalna vožnja neće slomiti.

izvor:bljesak

Komentari

komentara