25 . po redu dječji festival Mali akordi “MAK” u organizaciji HKD Napredak podružnica Busovača i ove godine je na poseban način svojim scenskim i glazbenim sadržajem oduševio svoju publiku koja je opet busovačku dvoranu napunila do posljednjeg mjesta. Na festivalu je i ovaj put nastupilo 13 malih pjevača iz Novog Travnika, Viteza, Nove Bile,Kiseljaka i Busovače.


Prošlogodišnji pobjednik Gabrijel Golub otvorio je ovaj po svemu izniman festival gdje buduće zvjezdice pred publikom nastupaju uz pomoć benda i pjevajući uživo. Posebno impresivna je bila prva scena sa 120 djevojčica i dječaka koji su izveli poznatu skladbu “Djeca su ukras svijeta”. uz ravnanje Magdalene Marić, osobe koja svake godine oduševi osmišljavanjem novog i iznimno kvalitetnog glazbenog sadržaja i tako oduševi inače zahtjevnu publiku.

Ovaj put ovaj glazbeni performans izveden je uz pomoć teta iz vrtića, male framice, zboru osnovne škole, ali i mažoretkinja HKD Napredak podružnica Busovača. Naravno ono najbitnije dogodilo se nakon sjajnih nastupa svih 13 izvođača, naime odlukom stručnog žirija u sastavu Ljubica Ljubos, predsjednica, Marijana Dujmušić prof. ,te Slaven Čović prof. ovogodišnji 25. po redu MAK osvojila je Matea Popović iz Nove Bile sa skladbom ” Dvije zvijezdice ”. Drugo mjesto osvojila je Lejla Dizdarević iz Novog Travnika, a treće Anamaria Krezić iz Viteza.

Nagradu publike osvojio je Busovljak Mateo Lekić, najbolji debitant je Aldina Huzbašić iz Busovače, a najbolji scenski nastup imala je Lea Stanić iz Kiseljaka. Nagradu za najmlađeg sudionika organizator je odlučio uručiti bratu i sestri Šantić, iako nisu nastupili u natjecateljskom dijelu programa! Treba isto tako naglasiti i sjajne glazbene izvedbe u revijalnom djelu programa. Naime raniji pobjednici MAK-a Amila Tulić iz Busovače, Marija Šimić iz Novog Travnika i Valentina Ljubos iz Viteza još jednom su podsjetili zašto su baš one osvajale pobjedničku statuu MAK-a.

Komentari

komentara