10.2 C
Travnik
Četvrtak, 18 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiManchester City mogao bi ne zaigrati u Ligi prvaka, prijeti im izbacivanje

Manchester City mogao bi ne zaigrati u Ligi prvaka, prijeti im izbacivanje

City je navodno zaobišao UEFA-ina pravila prema kojima klub može potrošiti samo onoliko novca koliko je dobio preko sponzorskih ugovora

Novi engleski prvak Manchester City mogao bi ostati bez mogućnosti natjecanja u Ligi prvaka zbog nepoštivanja financijskog fair-playa, prenosi Hina pisanje New York Timesa i drugih svjetskih medija.

UEFA i engleski Premier League, na temelju objavljenih podataka njemačkog tjednika Der Spiegela i Football Leaksa, pokrenuli su istragu o financijskim nepravilnostima i kršenjima financijskog fair-playa od strane šestostrukog engleskog prvaka Manchester Cityja, koji je zadnja sva naslova osvojio ove i prošle sezone.

City je navodno zaobišao UEFA-ina pravila prema kojima klub može potrošiti samo onoliko novca koliko je dobio preko sponzorskih ugovora, prikrivajući novac iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i prezentirajući ga kao novac od sponzora.

Ako City bude kažnjen prijeti mu minimalno jedna sezona suspenzije u najelitnijem europskom klupskom natjecanju, ali nije poznato hoće li se to odnositi već na sljedeću sezonu ili na sezonu kasnije.

Ako bude kažnjen Manchester City imati će se pravo žaliti Međunarodnom arbitražnom sudu u Lausanni.

Izvor: Fokus.ba

spot_img