Slovenski sudac Damir Skomina dobio je čast voditi finale nogometne Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama koje će se igrati 1. lipnja u Madridu na stadionu Wanda Metropolitano. Skomini će asistirati sunarodnjaci Jure Praprotnik i Robert Vukan.
‘Suđenje u finalu Lige prvaka predstavlja mi iznimnu čast, ali i donosi još veću odgovornost,’ kazao je 42-godišnji Slovenac.
Za Skominu će to biti treće finale nekog europskog kupa nakon što je 2017. sudio u finalu Europske lige između Manchester Uniteda i Ajaxa, a godinu dana ranije vodio je i utakmicu Superkupa između Chelsea i Atletico Madrida.
Ove sezone, osim utakmica u slovenskoj ligi, ali i Uefinim dvobojima, Skomina je sudio i na utakmicama prvenstva i kupa Saudijske Arabije.
Finalni susret Europske lige između Arsenala i Chelsea, koji je na rasporedu 29. svibnja na Olimpijskom stadionu u Baku, sudit će Talijan Gianluca Rocchi.
Asistirat će mu sunarodnjaci Filippo Meli i Lorenzo Manganelli, četvrti sudac bit će Talijan Daniele Orsato, a VAR sudac bit će još jedan Talijan, Massimiliano Irrati.

Komentari

komentara