Prosječna maloprodajna cijena dizela na benzinskim crpkama u Federaciji BiH u utorak je iznosila 2,33 marke po litri, a benzina 95 2,31 KM, što je poskupljenje za pet feninga u proteklih mjesec dana.

Potvrdili su ovo za Dnevni avaz u Federalnom ministarstvu trgovine te objasnili da je svaka crpka povećala cijenu za pet feninga u odnosu na svoju raniju cijenu, s tim da nisu istodobno, već su neke prije mjesec dana, a neke i kasnije.

Zahtjev za nove korekcije, koje distributeri sada mogu vršiti u roku od 24 sata, a ne tri dana, nije bilo. Iz informacije Ministarstva trgovine o kretanju cijena za travanj vidljivo je da su benzinske crpke od početka godine povećale cijene goriva tri puta. Na kraju veljače prosječna cijena dizela iznosila je 2,25 KM, na kraju ožujka 2,27, a travnja 2,31 KM.

Benzin je krajem veljače u prosjeku koštao 2,19 KM, krajem ožujka 2,21, a krajem travnja 2,27 KM. Kada je riječ o Republici Srpskoj, iz Grupacije prometnika naftom Gospodarske komore RS-a tvrde da cijene nisu rasle od veljače, osim možda u pojedinim mjestima.

Komentari

komentara