12 C
Travnik
Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMagazinBik Mališa se vraća kući, ali gazdi nije žao: Nastavljamo da ga...

Bik Mališa se vraća kući, ali gazdi nije žao: Nastavljamo da ga hranimo (FOTO)

Mališa je bio izložen na Izložbi stoke iz koje je prije 86 godina izrastao današnji Međunarodni poljoprivredni sajam

Najveća atrakcija Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu – bik Mališa, težak 1.710 kilograma, nije prodat tokom najveće regionalne smotre agrara, a njegov vlasnik Radenko Jeremić tražio je 8.000 evra.

“Mališa nije prodat i vraća se kući, gdje će biti do sledećeg Sajma u Novom Sadu. Nastavljamo da ga hranimo. Vjerujem da će Mališa do narednog Sajma biti teži za namjanje stotinu kilograma”, rekao je Srni Radenko Jeremić iz odgajivačnice “Braća Jeremić” iz sela Salaš Crnobarski u mačvanskoj opštini Bogatić.

On, ipak, kaže da mu nije baš mnogo žao, što Mališa nije prodat na ovogodišnjem Sajmu.

“Ovaj bik mi je mezimac od rođenja. Znate, toliko teladi sam propustio kroz ruke, ali uvijek se nađe jedno poput Mališe, koje vam odmah postane drago i činite sve, da mu ugodite. Zato i ne čudi mnogo da je izrastao u sigurno najtežeg bika u Srbiji”, priča Jeremić.

On kaže da Mališa, koji je prije mjesec dana ušao u petu godinu nije bik za priplod, niti ga hrani radi mesa.

“Ovaj bik simentalske rase nije za priplod, niti za klanicu, već za pokazivanje i dokazivanje šta se sve može uraditi u uzgoju goveda kad se ulaže mnogo truda i znanja”, ističe Jermić.

Mališa je bio izložen na Izložbi stoke iz koje je prije 86 godina izrastao današnji Međunarodni poljoprivredni sajam.

U odgajivačnici “Braća Jeremić”, godišnje se uhrani 250 rasnih bikova.

Ovogodišnji 86. Međunarodni poljoprivredni sajam, koji će biti završen danas, okupio je 1.518 izlagača iz Srbije i više od 30 zemalja regiona, Evrope i svijeta.

Izvor: Fokus.ba

spot_img