Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Draška Sladojevića, rođenog 1975. godine u Banja Luci i Pravne osobe „Parma Trend“ d.o.o., Trn, Laktaši.
Optuženi se tereti da je tijekom 2013., 2014. i 2015. godine, kao direktor i odgovorna osoba poduzeća “Parma Trend” d.o.o., Trn, Laktaši, podnosio mjesečne PDV prijave neistinitog sadržaja, u namjeri da umanji obveze plaćanja neizravnih poreza.
Na navedeni način optuženi nije obračunao niti prijavio oporezivi promet u iznosu od 283.194, 44 KM, te porezne obveze u ukupnom iznosu od 48.143 KM, te je na navedeni način oštetio proračun i sve građane BiH.
Optužena pravna osoba-poduzeće “Parma Trend” d.o.o. Trn, Laktaši, tereti se da je protupravno raspolagalo navedenim novčanim iznosom u svoj poslovanju.
Optuženi se terete za kazneno djelo porezne utaje iz članka 210. stavak 2. KZ BiH. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Komentari

komentara