15.5 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaMagazinMala lavica proslavila drugi rođendan, Mila dobro podnosi terapiju

Mala lavica proslavila drugi rođendan, Mila dobro podnosi terapiju

Mila Rončević danas je napunila dvije godine. Djevojčica je u Children’s Hospital of Philadelphia za sada prošla tri doze kemoterapije i liječenje ide po planu.

Mila je dobrog raspoloženja i dobro podnosi terapije,  iz kruga obitelji. Idući tjedan trebala bi proći nove pretrage te će se nakon toga vidjeti kakvo je stanje.

Mila Rončević je 3. travnja s roditeljima stigla u bolnicu u Philadelphiji, gdje ju je dočekao liječnički tim na čelu s doktorom Richardom Aplencom, ekspertom za rijedak oblik leukemije od kojeg je Mila oboljela.

U medicinskim krugovima Children’s Hospital u Philadelphiji slovi kao najbolja bolnica za liječenje leukemije kod djece jer provodi niz jedinstvenih protokola.

Zahvaljujući apelu obitelji upućenom preko Facebooka, vijest o Milinoj bolesti i novcu potrebnom za liječenje u Americi se proširila u cijeloj Hrvatskoj, a dobri ljudi iz zemlje, ali i inozemstva uplaćivali su donacije.

Za Milu je prikupljeno više od 37 milijuna kuna. Za njezino liječenje bilo je potrebno 2,8 milijuna kuna. Obitelj je u nekoliko navrata istaknula kako je sada važno osnovati fond iz kojeg bi se pokrivala ovakva eksperimentalna liječenja jer Mila nažalost nije jedino dijete u Hrvatskoj kojoj je potrebna pomoć. 

spot_img