Blizu 150 učenika zeničkih srednjih škola danas se okupilo na lokalitetu Kamberovića polje gdje je u zajedničkoj akciji “Kad se srednjoškolci slože, grad se očistiti može” očistilo obale rijeke Bosne. Mreža vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona ovu akciju je organiziralo s ciljem doprinosa lokalnoj zajednici, gradu i sugrađanima i to dan nakon zeničke Čimburijade kada je na ovom lokalitetu boravilo više hiljada posjetilaca.


U izjavi za Klix.ba predsjednica Vijeća učenika Druge gimnazije Zenica i jedna od organizatorica današnje aktivnosti Enisa Lišnjić je kazala da je akcija ujedno i način približavanja srednjoškolaca međusobno.
“Akciju smo organizirali kako bismo prvobitno očisitili naš grad od smeća, ali i povezali učenike srednjih škola međusobno kroz jednu ovakvu za sve nas značajnu akciju. Iako nas je blizu 150, koliko god uradili, smatramo da je značajno i bitno za našu zajednicu i naš grad, kazala je Lišnjić.
Jedan od učesnika današnje akcije je i Mirsad Čelenka, učenik Tehničke škole u Zenici i mišljenja je da pojedinac malo što može uraditi, ali da više pojedinaca okupljenih u grupu i te kako mogu napraviti napredak.

Komentari

komentara