3.3 C
Travnik
Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaBiznisZa nadoknadu štete isplaćeno 50.000 KM

Za nadoknadu štete isplaćeno 50.000 KM

Za lanjske štete od snijega i poplava građanima Bihaća dosad je isplaćena polovina od 100.000 KM koje su izdvojene u te svrhe. Dosad je prema odobrenim prijavama štete isplaćeno 50.000.

Poziv građanima

Snijeg u februaru te poplave u martu prošle godine na području grada Bihaća razlog su što je Gradska uprava dva puta proglašavala stanje elementarne nepogode.

Tada su oštećene brojne poslovne hale i staklenici za uzgoj povrća, građani su bili pozvani da prijave nastalu štetu.

  • Šefik Dedić je među onima koji su se žalili
Šefik Dedić je među onima koji su se žalili - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

– Zaprimljeno je 69 prijava, koje je nadležna komisija pregledala, valorizirala i uputila na daljnje postupanje – kaže Elmedin Mehadžić, portparol Gradske uprave Bihać.

Od 69 prijavljenih samo je 23 ispunilo potrebne uvjete, dok je od onih čije prijave nisu prihvaćene njih 13 uložilo žalbe. Među njima je i Šefik Dedić, kojem je u potpunosti uništeno 1.200 kvadratnih metara plastenika.

– Šteta je, prema njihovim procjenama, bila oko 100.000 maraka, međutim, mislim da je bila veća, ali nema veze, ja svakako nisam dobio ni feninga. Vozam se od komisije do komisije, ne znam šta više reći – kaže Dedić.

  • Mehadžić: Daljnje postupanjeMehadžić: Daljnje postupanje
Mehadžić: Daljnje postupanje - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Komisija za žalbe

Dodaje da je razlog tome nepostojanje građevinske dozvole to je bio uvjet koji nisu morali ispoštovati ostali podnosioci zahtjeva.

– Iz ove proizvodnje ja sam dosad izdvojio oko 350.000 maraka PDV-a i niko nije rekao vaši su objekti nelegalni, mi te pare nećemo. Svi su tada šutjeli i sad, kad treba meni pomoći, drže se slova zakona – navodi ogorčeni Dedić.

Drugostepena komisija za žalbe Gradskog vijeća razmatra 13 žalbi koje bi uskoro trebale biti riješene.

spot_img