Nakon noćne smjene Franjo H. (61) je krenuo autom kući, no morao je izaći iz vozila da otključa ogradu. Automobil je u tom trenutku sam krenuo, a on je potrčao prema vozilu…

Stravičan prizor ugledao je radnik osječke tvrtke Osijek Koteks kada je u nedjelju ujutro u oko 6 sati došao na posao. Pod kotačima Peugeota 308 ležao je njegov kolega Franjo H. (61) iz Belišća. Nije pokazivao znakove života.

Pozvao je policiju i Hitnu pomoć koja je potom pozvala i osječku Javnu vatrogasnu postrojbu kako bi izvukli nesretnog čovjeka.

Neslužbeno se saznaje da je Franjo H. odradio noćnu smjenu dežurstva na gradilištu autoceste Osijek-Beli Manastir kod Petrijevaca. Tijekom noći nadgledao je rad pumpi na gradilištu koje su crpile vodu iz iskopine. Nešto prije 6 sati završavala mu je smjena i krenuo je kući. Svojim je automobilom izašao sa područja gradilišta, zaustavio se na maloj uzbrdici kako bi iza sebe zaključao kapiju kojom je ograđeno gradilište.

Da li je ili nije povukao ručnu kočnicu, pitanje je, no automobil je u jednom trenutku krenuo unazad, prema njemu. Potrčao je zaustaviti ga, no automobil ga je jednostavno pregazio i zaustavio se na obližnoj ledini. Tu je Franju i pronašao njegov kolega.

Na teren smo poslali dva vatrogasna vozila i osam vatrogasaca koji su morali upotrijebiti pneumatske jastuke kako bismo podigli automobil i izvukli čovjeka. Djelatnici Hitne, na žalost, su samo mogli konstatirati smrt. Okolnosti će se dalje utvrditi očevidom, kratko je rekao Pero Čeman, zapovjednik osječke JPVP.

Očevidom će se također utvrditi i da li je Franjo H. zaboravio podići ručnu kočnicu prije nego je izašao iz automobila ili je, pak, ona otkazala pa se auto počeo  kretati unazad. Na mjestu događaja ostali su samo tragovi krvi i Franjin automobil kojega su, nakon očevida, odvezli članovi njegove obitelji.

Komentari

komentara