Blamaža za blamažom, i to sve u Madridu, za mnoge trenere bi značilo samo jedno – bijele maramice na tribinama i eskpresan odlazak iz kluba.

Real Madrid je u razmaku od samo sedam dana izgubio bitke na svim poljima. Kraljevi su u srijedu ispali iz Kupa kralja od Barcelone, potom su ih za vikend Katalonci pobijedili u ligi i pobjegli im na, čini se, nedostižnih 12 bodova, a sinoć su ispali iz Lige prvaka porazom od Ajaxa. Blamaža za blamažom, i to sve u Madridu, za mnoge trenere bi značilo samo jedno – bijele maramice na tribinama i eskpresan odlazak iz kluba. Ali ne i za Santiaga Solarija. Argentinac ne namjerava podnijeti ostavku.

“Nedostajao nam je Ramos da prođemo dalje. Ne bih govorio loše stvari o svojim igračima, ali nedostajao nam je kapetan”, tako je glasio Solarijev izgovor za poraz od Ajaxa rezultatom 4:1, prenosi Klix.ba. “Ovo je teška sezona za nas, ali mi smo Real i moramo pokazati karakter u teškim trenucima. Moramo biti hrabri i ostati hladne glave. Ne smijemo brzopleto donositi odluke. Klub će odlučiti što dalje, a ja želim nastaviti raditi. Nisam došao ovdje u tako teškom trenutku da bih tek tako odustao od svega. Real je veći od bilo koga od nas i uvijek se vraća jači i bolji. Tako će biti i ovaj put”, rekao je Solari.

Komentari

komentara