Na poziv Oružanih snaga BiH, Savez Gorskih službi spašavanja (GSS) u BiH pokrenuo je jučer akciju spašavanja i evakuacije jednog vojnika s Čvrsnice koja je završena uspješno oko 17 sati.

Spasitelji i liječnici GSS u BiH uz pomoć spasitelja Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i privatnih vlasnika motornih sanki krenuli su u 11:45 sati prema vrhu Pločno na planini Čvrsnica u pomoć pripadniku Oružanih snaga BiH kojemu je bila potrebna hitna medicinska pomoć i evakuacija.

U akciji je sudjelovalo 15 spasitelja iz četiri spasilačke službe GSS u BiH : HGSS Mostar, HGSS Posušje, GSS Široki Brijeg i GSS Srebrenik, te Hrvatska gorska služba spašavanja.

Akcijom je vodio pročelnik HGSS Posušje Filip Bago.

U 14 sati i 45 minuta spasitelji su se uspjeli popeti do objekta na Pločnu, pružiti liječničku pomoć i organizirati transport do podnožja planine.

Vojnik je u 16:50 sati u stabilnom stanju predan vozilu hitne pomoći radi transporta u Mostar, a u isto vrijeme u Konjsko su stigli pripadnici FUCZ koji su motornim sankama prebacili vojnikovu zamjenu na objekt Pločno gdje se nalazi centar veze Oružanih snaga BiH.

Komentari

komentara