Vlašić, koja sudjeluje na sajmu Place2Go, rekla je da American Airlines na relaciji Philadelphia – Dubrovnik planira letjeti tri puta tjedno zrakoplovima kapaciteta oko 200 sjedala.

“Američka aviokompanija American Airlines početkom lipnja ove godine uspostavit će izravne letove Philadelphia – Dubrovnik, koji će se odvijati do kraja rujna”, doznaje Hina u petak od direktorice Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romane Vlašić. Bit će to prvi izravni letovi iz SAD-a u Dubrovnik nakon 28 godina. Vlašić, koja sudjeluje na sajmu Place2Go, rekla je da American Airlines na relaciji Philadelphia – Dubrovnik planira letjeti tri puta tjedno zrakoplovima kapaciteta oko 200 sjedala. “Ta se linija dogovora već godinama, u čemu je najviše sudjelovala zračna luka Dubrovnik koja je praktički sve i dogovorila.

Već sada rezervacije za letove idu odlično, a dubrovačka turistička zajednica pokrenula je i marketinšku kampanju slijedom čega će, uz postalo, Dubrovnik i Hrvatska biti predstavljeni u glasilima American Airlinesa”, rekla je Vlašić. Po njezinim riječima, u sve su uključeni Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma. I ministar turizma Gari Cappelli je na sajmu Place2Go spomenuo skoro pokretanje aviolinije iz Dubrovnika u SAD. Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld pozdravila je uspostavu izravne veze s SAD-om, podsjetivši da su gosti iz SAD-a od 2015. na prvom mjestu po broju stranih noćenja u Zagrebu.

Komentari

komentara