6.8 C
Travnik
Četvrtak, 28 ožujka, 2024
NaslovnicaVijestiČešnjak kao lijek za spavanje

Češnjak kao lijek za spavanje

Uz sve zdrave preporuke, preporuča se stavljanje češnjaka pod jastuk dok spavamo.

Češnjak sadrži antioksidante i protuupalne spojeve koji poboljšavaju funkciju gotovo svih tjelesnih sustava. Njegova redovita konzumacija češnjaka podržava zdravlje srca i krvožilnog sustava poboljšavajući protok krvi. Može smanjiti razinu lošeg kolesterola i regulirati krvni tlak. Preporučuje se za poremećaje metabolizma i respiratorne probleme. Čak se misli da češnjak sprječava prerano starenje tako što inhibira aktivnost slobodnih radikala, a time sprječava nastajanje bora i finih linija. Ispod jastuka miris je… Uz sve zdrave preporuke, preporuča se stavljanje češnjaka pod jastuk dok spavamo.

Navodno, ova praksa je stari narodni lijek za nesanicu. Mirisanje alicina, sumpornog spoja, može imati smirujući učinak koji ti pomaže da zaspeš i prespavaš cijelu noć.  Zvuči pomalo čudno da tako snažan i upečatljiv miris može smiriti, ali mnogi tvrde da djeluje. Jedan od načina zašto pomaže jest miris koji čisti začepljene nosne prolaze i poboljšava disanje. Svatko tko je pokušao zaspati sa začepljenim nosom zna koliko je neugodno kada se ne može pravilno udahnuti. Ukoliko mirisanje češnjaka ne djeluje, preporuča se pojesti malo češnjaka prije spavanja. On povećava opuštanje i smanjuje stres.

Čarobni napitak Češnjak se može koristiti i u napitku što se smatra veoma korisnim. Recept se priprema tako da se kuha jedan zgnječeni režanj češnjaka u šalici mlijeka otprilike 3 minute. Ništa o receptu nije zapisano u kamenu, te svatko po svom osjećaju može napraviti napitak po želji. Nakon što se ohladi, ukloni se češnjak i doda žličica meda. Taj napitak se pije 30 minuta prije spavanja.

spot_img