Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka – Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost ovoga jutra na 50 do 100 metara na putevima: Foča-Ustikolina – Goražde, Zenica – Lašva, Žepče – Maglaj, Srbljani – Bosanska Krupa, Velika Kladuša – Cazin, na širem području Kantona Sarajevo i u centralnim krajevima BiH. Zbog niskih jutarnjih temperatura moguće je formiranje poledice na svim vlažnim cestama, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik – Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik – Travnik – Donji Vakuf – Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja

Komentari

komentara