Odabrani korisnici koji su imali prilike isprobati ovu novu opciju ističu kako je puno jednostavnija za korištenje.

U današnje je vrijeme mnogo jednostavnije snaći se u nepoznatom gradu no što je to bilo prije. Dovoljno je izvaditi pametni telefon iz džepa, pokrenuti neku od aplikacija za navigaciju i slijediti upute do cilja. No, ponekad i uz pametni telefon možemo zalutati. A neki od nas, htjeli to priznati ili ne, nisu baš najbolji s orjentacijom u prostoru. Upravo bi novo Googleovo rješenje trebalo olakšati korištenje Google Maps za snalaženje u prostoru.

Radi se o opciji proširene stvarnosti u Google Maps mobilnoj aplikaciji koja korisniku prikazuje smjer u kojem se treba kretati kroz kameru pametnog telefona, piše Zimo.co. Odabrani korisnici koji su imali prilike isprobati ovu novu opciju ističu kako je puno jednostavnija za korištenje. Dovoljno je pokrenuti Google Maps, upisati destinaciju i potom podignuti pametni telefon kao da želite uslikati prostor ispred sebe. Kamera će skenirati vašu okolicu, a aplikacija prikazati strelicu u kojem smjeru trebate krenuti, ovisno o vašem položaju. Korisnici će tako imati dojam da se upute za kretanje nalaze u stvarnom prostoru, a ne samo na zaslonu njihovog telefona.

U Googleu su mislili i na sigurnost svojih korisnika pa će vas tako aplikacija upozoriti kad biste trebali spustiti telefon i pogledati oko sebe. Naime, ideja je da korisnik pogleda na ekranu kamo treba krenuti i potom spusti pametni telefon do sljedećeg skretanja. Kad bi ova opcija mogla biti dostupna širem broju korisnika, još nije poznato. U Googleu ističu kako će ju predstaviti kad budu zadovoljni njome. No, ovo je zanimljiv primjer kako se proširena stvarnost može koristiti i u svakodnevnom životu.

Komentari

komentara