ČUDO Svećenik došao u bolnicu da djetetu da posljednji blagoslov

Bio je jači od svih loših prognoza

Džordž Bovns (George Bownes) iz Velike Britanije težio je svega 680 grama kada se rodio tri mjeseca prije termina u junu prošle godine. 

U svom kratkom životu već je bio na šest operacija. Smrt mu je prijetila pet puta nakon što je četiri puta dobio sepsu i meningitis, no mališan je borac. 

Bio je jači od svih loših prognoza iako su mu šanse da će ostati živ bile jedan naspram milion. Nedavno je napokon iz bolnice došao u kuću svojih roditelja u Notingšmiru.

Dolazak na ovaj svijet od početka je za mališana bio borba. Šest minuta nakon rođenja ljekari su ga stavili na aparate za održavanje na životu, a čak 20 puta su mu davali transfuzije krvi. Pet puta su roditeljima rekli da se pripreme na najgore, da će im beba umrijeti.

– Bili smo uvjereni da neće preživjeti tako da je pravo čudo što je sada ovdje sa nama – rekla je majka Hanna i prisjetila se da je nakon 23 sedmice trudnoće počela osjećati bolove u leđima. Bila je u trudovima četiri dana prije nego je rodila sina.

Nije ga uspjela ni uzeti u ruke jer su ga ljekari hitno prebacili na intenzivnu njegu. Stavili su ga u inkubator, u nešto što je, kaže, sličilo plastičnoj kesici za sendviče, prenosi Daily Mail.

– Hitno su ga operirali, a nismo ga smjeli dotaknuti jer mu je koža bila prozirna – rekla je.

Mališan se rodio sa nekrotizirajućim enterokolitisom, stanjem u novorođenčadi gdje dio crijeva odumire. Nakon operacije jetra mu je natekla i izgubio je oko 40 posto krvi. Potom je dobio meningitis i sepsu.

Već je bolnički svećenik došao djetetu dati posljednji blagoslov. Svi su vjerovali da neće preživjeti. Ubrzo nakon blagoslova, dječak se počeo oporavljati, a ljekari su samo ponavljali kako nisu nikada vidjeli da beba ostane živa nakon tako žestoke infekcije.

Kući je došao sa 2,8 kilograma te i dalje mora dobivati kisik kako bi lakše disao. Pred njim je sedma operacija na srcu i mnoštvo fizikalnih terapija, ali roditelji su optimistični jer je preživio ono najgore.

Komentari

komentara