3.6 C
Travnik
Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaBiHUžina za socijalno ugroženu djecu iz cijele BiH

Užina za socijalno ugroženu djecu iz cijele BiH

Veliki broj građana od jutarnjih sati pristiže u prostorije humanitarne organizacije “Pomozi.ba”, gdje se i danas održava mjesečni humanitarni bazar “Dobre volje”, a sav prikupljeni iznos ide za dječje užine.
Projekat “Užine” je počeo u ožujku 2014. godine i od tada ga provode svake godine kao stalan projekat humanitarne organizacije.

Adnan Tatarević iz Udruženja Pomozi.ba, izjavio je za AA da sva sredstva koja prikupe na bazaru idu za projekat “Užine”, točnije, za djecu u ruralnim područjima u BiH, koja to sebi ne mogu priuštiti.

U školama u ruralnim sredinama užina za jedno dijete mjesečno iznosi 10 KM. Nažalost, mnogo roditelja ne mogu da djeci priušte to. Osim što su zbog toga djeca gladna tijekom nastave, osjećaju se drukčije od svojih prijatelja koji imaju užine svaki dan.

Radimo u cijeloj BiH. Oko 2.000 užina je bilo krajem ovog polugodišta, nadamo se da ćemo u drugom povećati taj broj. Imamo frapantnih situacija, srceparajućih priča, da djeca nikada nisu vidjela lisnato s višnjom, poručio je Tatarević.

Bazar je standardno dobro posjećen, kao i uvijek.

Tu se nalaze razne sitnice, koje su naši sugrađani donirali i dozvolili da prodamo na bazaru. Cijene su simbolične, pojasnio je Tatarević.

Pored bazara “Dobre volje” danas se održava i Slatki bazar.

Nadamo se da će i on biti posjećen. Ima veliki izbor kolača, opet po simboličnim cijenama, dodao je Tatarević.

Osim tijekom bazara, projekat “Užine” možete pomoći i pozivom na broj 17002 i tim putem donirate dvije KM, odnosno četiri užine.

spot_img