Lovren je kaznu zaradio zbog provociranja, odnosno vrijeđanja, čime je povrijedio članak 11. Disciplinskog pravilnika, te neće moći biti na raspolaganju izborniku za sljedeću utakmicu u natjecanjima pod okriljem UEFA-e.

Disciplinska komisija Europskog nogometnog saveza (UEFA) kaznila je u petak hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena jednom utakmicom neigranja u natjecanjima pod ingerencijom UEFA-e. Istodobno, Hrvatski nogometni savez kažnjen je novčanim iznosom od 13.000 eura, zbog organizacijskih propusta na dvoboju Lige nacije sa Španjolskom u Zagrebu, u kojem je Hrvatska slavila sa 3:2. Lovren je kaznu zaradio zbog provociranja, odnosno vrijeđanja, čime je povrijedio članak 11. Disciplinskog pravilnika, te neće moći biti na raspolaganju izborniku za sljedeću utakmicu u natjecanjima pod okriljem UEFA-e. To znači da će morati propustiti prvu kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2020. godine, u kojoj će Hrvatska 21. ožujka ugostiti Azerbajdžan u Zagrebu. HNS-u je novčana kazna izrečena zbog bacanja predmeta na teren te blokiranih prolaza, odnosno stubišta na tribinama.

To su pič** obične! Dejan Lovren burno je proslavio pobjedu Hrvatske protiv Španjolske (3:2) u susretu Lige nacija. Ova utakmica odigrana je 15. studenog, a prethodno je u istom natjecanju Španjolska u Elcheu (11. rujna 2018.) nanijela Vatrenima najteži poraz u povijesti, pobijedivši ih s čak 6:0. Branič Liverpoola se tih dana putem medija prepucavao sa Sergiom Ramosom, kapetanom španjolske reprezentacije. Lovren je prvo rekao da je Ramos precijenjen, da manje griješi od Španjolca, ali da se o kapetanu Reala nikad ne priča jer njegova momčad uvjerljivo pobjeđuje. “Ne bih htio nikoga kritizirati ni odgovarati na frustrirane komentare. Neki ljudi žele biti na naslovnicama, a ja sam takav kakav jesam. Svatko ima svoje mišljenje, ali meni je drago da treneri imaju samo dobre riječi za mene i da imaju povjerenja”, rekao je Ramos dan uoči utakmice i razljutio Lovrena. Veći dio lajva na svom Instagram profilu Lovren je posvetio Ramosu i Španjolcima. “Aaa-ha. Tri-dva. Pa ti pričaj majstore na konferenciji. Majstoreee. To su pič** obične. Samo ovo vrijedi, ova tu strana”, rekao je Lovren pokazujući hrvatski grb, a prekrivajući španjolski na svom dresu.

Komentari

komentara