7.7 C
Travnik
Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaBiHIdealni uvjeti za skijanje na Rostovu

Idealni uvjeti za skijanje na Rostovu

Otvorena je zimska sezona na skijalištu Rostovo, koje je od Bugojna udaljeno oko dvanaest kilometara.

Uložili smo maksimalne napore i obradovali ljubitelje skijanja, koji su s nestrpljenjem čekali da se to dogodi. Uvjeti za skijanje su odlični, a trenutna visina snijega iznosi oko trideset centimetara, kazao je rukovoditelj Ski-centra “Rostovo” Rusmir Kurbegović.

Dodaje da ovaj centar posjeduje dva ski lifta tipa “sidro”, čiji su kapaciteti 1.500 skijaša na sat, i da je udaljenost skijaških staza od hotela oko stotinu  metara.

Po njegovim riječima, skijalište je idealno za početnike i rekreativce, a mogućnost za eventualne ozljede skijaša i oštećenje skija minimalna, s obzirom na travnatu podlogu terena.

Staza je opremljena reflektorima, tako da je svima koji to žele omogućeno da skijaju i noću, naglasio je.

Ističe da su interes za boravak u Ski-centru “Rostovo”  pokazali i ove zime gosti iz Republike Hrvatske i pojedinih bh gradova, koji su odlučili zimski odmor provesti na bugojanskom skijalištu.

Očekujemo da će uskoro biti popunjeni svi raspoloživi smještajni kapaciteti u hotelu i Etno-selu “Babići” koje se nalazi u neposrednoj blizini i da je pred nama uspješna zimska sezona, kazao je Rusmir Kurbegović.

spot_img