12 C
Travnik
Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaBiHBit će raspisan natječaj za izbor direktora ”Aluminija”

Bit će raspisan natječaj za izbor direktora ”Aluminija”

Članovi Nadzornog odbora ”Aluminija” d.d. Mostar donijeli su odluku o raspisivanju javnoga natječaja za izbor direktora ”Aluminija” d.d. Mostar na četverogodišnje mandatno razdoblje.

Na tomu će tragu 1. veljače tekuće godine uslijediti propisana objava javnog natječaja, s jasno naznačenim uvjetima koje kandidati moraju ispunjavati, priopćeno je u nedjelju iz mostarskog ”Aluminija”.

Ova odluka donesena je na sjednici Nadzornog odbora na kojoj je razmatrana i odluka sa Skupštine dioničara Društva od 11. siječnja 2019. godine, kojom vlasnici, odnosno njihovi zakonski opunomoćenici, nisu usvojili financijski izvještaj ”Aluminija” za 2017. godinu.

Predsjednik Nadzornog odbora Zdenko Klepić kazao je da je zaključak Skupštine da je neophodno poduzeti korake u smjeru otklanjanja svih utvrđenih nepravilnosti, a osim v. d. Uprave i stručnih službi Društva, aktivnu ulogu u otklanjanju tih nepravilnosti moraju imati i vanjski revizor, kao i članovi Odbora za reviziju ”Aluminija”.

Razmatrali smo i neovisni pregled poslovanja ”Aluminija” koji je napravila međunarodna revizorska kuća KPMG, zajedno s prijedlogom koncepta mjera financijskoga restrukturiranja. Zaključeno je da te dokumente Uprava Društva treba hitno dostaviti Vladi FBiH i drugim dioničarima, a sve pobrojane mjere financijskog restrukturiranja obvezno uklopiti u plan restrukturiranja poduzeća, -dodao je Klepić.

spot_img