3.3 C
Travnik
Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaBiHMladi Goražda prikupljaju paketiće za djecu slabijeg socijalnog statusa

Mladi Goražda prikupljaju paketiće za djecu slabijeg socijalnog statusa

Svi koji žele učestvovati u ovoj humanoj akciji i doprinijeti radosti djece uz novogodišnje praznike, mogu to učiniti već od danas

Neformalna grupa mladih iz Goražda i ove godine realizuje akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za djecu u stanju socijalne potrebe. Očekuju da će kao i prethodnih godina, akciju prikupljanja slatkiša koja je počela danas podržati i njihovi sugrađani.

Član Neformalne grupe mladih Adis Pleh kazao je Feni da mladići i djevojke kroz ovu grupu već godinama uz novogodišnje praznike nastoje obradovati mališane iz porodica slabijeg socijalnog statusa.

– Od 2011. godine realizujemo ovu akciju prikupljanja paketića za djecu u stanju socijalne potrebe. Drago nam je da je to već postala tradicija i da uživamo jako veliko povjerenje naših partnera i sugrađana koji učestvuju u ovim akcijama, tako da smo do sada obezbijedili više od 1.000 paketića i izmamili osmjehe isto toliko mališana – kazao je Pleh.

Naglasio je da svi koji žele učestvovati u ovoj humanoj akciji i doprinijeti radosti djece uz novogodišnje praznike, mogu to učiniti već od danas.

– Mi ćemo postaviti korpe za prikupljanje slatkiša u različitim trgovinama širom Goražda koje će biti obilježene našim prepoznatljivim plakatima, u koje će građani moći ubaciti slatkiše, igračke i sve što smatraju prigodnim za sadržaj paketića. Mi ćemo onda to pakovati i u saradnji sa svojim partnerima odabrati najugroženiju djecu i podijeliti im paketiće – dodao je.

Akcija prikupljanja novogodišnjih paketića Neformalne grupe mladih trajat će u narednih desetak dana, a očekivanja su da će i ova biti uspješna. Članovi Neformalne grupe mladih podsjećaju da je prošle godine obezbijeđeno 280 paketića koji su podijeljeni mališanima iz socijalno ugroženih porodica na području Goražda i općine Foča u Federaciji BiH.

Autor: Fena

spot_img