7.7 C
Travnik
Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaSvijetLP: Liverpool i PSG gurnuli Napoli u Europsku ligu, Inter ispao

LP: Liverpool i PSG gurnuli Napoli u Europsku ligu, Inter ispao

Nogometaši Liverpoola su s minimalnih 1-0 pobijedili Napoli, čime su prošlogodišnji finalisti izborili plasman u osminu finala Lige prvaka, a iz skupine C pridružio im se i PSG koji je sa 4-1 slavio na gostovanju kod Crvene zvezde, dok je Inter propustio pobijediti PSV u Milanu pa je Tottenham sa 1-1 na gostovanju kod Barcelone sačuvao drugo mjesto u skupini B.

Liverpool je u osminu finala prošao kao drugi, zahvaljujući golu Mohameda Salaha iz 34. minute. Momčad Juergena Kloppa je i nakon toga stvarala prilike, ali su vratar Napolija David Ospina i nepreciznost Liverpoolovih napadača držali Napoli u prilici za prolaz dalje.

U samoj završnici dvoboja, kad je Klopp u igru poslao Dejana Lovrena, Napoli je mogao do pogotka koji bi Talijane gurnuo u osminu finala, a izbacio Liverpool. Lopta je preletjela Lovrena, a Poljak Arkadiusz Milik iz neposredne blizine nije uspio pogoditi mrežu, jer mu je vratar domaćih Alisson ušao u šut i čudesnom obranom sačuvao mrežu.

Na stadionu Rajka Mitića PSG je pokazao koliko je bolji od Crvene zvezde i pobjedom 4-1 osvojio prvo mjesto. Cavani (10), Neymar (40), Marquinhos (74) i Mbappe (90+2) bili su strijelci za Paražine, a jedini gol za domaću momčad postigao je Gobeljić (56).

Ništa manje dramatičan nije bio ni rasplet u skupini B u kojoj je Barcelona imala prvo mjesto, a za drugo su se borili Tottenham i Inter, s tim da je momčad iz Milana bila domaćin otpisanom PSV-u, a Spursi su gostovali u Barceloni.

Ivan Rakitić je poveo ispremješanu momčad Katalonaca u kapetanskoj ulozi u dvoboj protiv Tottenhama na Nou Campu. Hrvatski reprezentativac je odigrao jedno poluvrijeme, a onda je njegovu poziciju i kapetansku vrpcu preuzeo Sergio Busquets, koji je u 63. minuti predao Leu Messiju.

Za vodstvo Barcelone zaslužan je Ousmane Dembele, koji je u 7. minuti solo prodorom slomio obranu Tottenhama i prevario Huga Llorisa. Taj je rezultat držao Inter u osmini finala sve do 85. minute kad je Lucas na ubačaj Harryja Kanea izjednačio na 1-1, što je bio i konačan rezultat.

Inter je pred svojim navijačima trebao pobjedu protiv otpisanog PSV-a, ali Nizozemci su igrali kao da su oni ti koji traže prolazak u osminu finala. Meksikanac Lozano je u 13. minuti pogodio za vodstvo PSV-a. U 73. minuti Icardi je na ubačaj Politana izjednačio, ali nakon izjednačujućeg pogotka Tottenhama, momčadi iz Milana za prolazak je bila potrebna pobjeda do koje nisu uspjeli doći.

U skupini A Borussia je slavila sa 2-0 na gostovanju u Monacu. Oba pogotka za momčad iz Dortmunda postigao je Portugalac Guerreiro (15, 88). Kako je Club Brugge uspio ugrabiti bod protiv Atletica, madridska momčad je završila na drugom mjestu s 13 bodova, koliko ih je skupila i Borussia.

U skupini D uoči posljednjeg kola znalo se je da je Porto osigurao prvo, a Schalke drugo mjesto, a time i plasman u nokaut fazu Lige prvaka, dok je nastavak natjecanja u Europskoj ligi izborio Galatasaray, iako je u utorak na domaćem terenu izgubio od Porta sa 2-3.

spot_img