Atlantbh je jedna od prvih kompanija za razvoj softvera u BIH i već godinama postiže izvrsne rezultate s nekim od najvećih kompanija na svijetu. Opredjeljenje Atlantbh je da razvija radno okruženje za uposlenike, koje je teško zamislivo u Bosni i Hercegovini, pa i šire. Posebnu pozornost posvećuju projektima u zajednici kroz promociju i podržavanje različitih društveno-korisnih aktivnosti.

Osim studentskih  natjecanja i edukativnih događaja, te kontinuirane suradnje sa studentskim asocijacijama, u zadnjih nekoliko godina obučili su 100 praktikanata kroz program ABH prakse. Svi su oni našli posao u IT kompanijama u BiH, a 35 najboljih danas radi u Atlantbh. Podrška obrazovanju i zapošljavanju mladih ljudi je važan prioritet za Atlantbh. Zbog toga Atlantbh želi nastaviti ulagati u mlade ljude, spremne da uče i da razvijaju IT sektor, i Bosnu i Hercegovinu.

Ove godine, Atlantbh raspisuje natječaj za stipendiranje 10 studenata tehničko-tehnoloških fakulteta (I i II godina, I ciklus studija) u dvije kategorije: uspješni studenti i studenti iz socijalno ugroženih obitelji. “Softverska industrija ima ogroman potencijal u BiH i priliku da zaposli 6000 mladih u narednih 5 godina. Mi pokušavamo doprinijeti razvoju sektora kroz različite edukacijske događaje koje organiziramo, a posebno se ponosimo ABH praksom koja ima za cilj da osigura mladim i ambicioznim ljudima stjecanje iskustva.

Tijekom 2018. godine smo postigli izvanredne rezultate za koje su prije svega zaslužni naši ljudi, educirali smo 100 praktikanata i želimo svoj uspjeh podijeliti i s ostalim, jer vjerujemo u budućnost IT sektora i budućnost BIH. Ove godine želimo stipendirati uspješne studente tehničko-tehnoloških fakulteta i doprinijeti njihovom daljem razvoju u ovoj oblasti”, poručuje Milad Čerkić, CEO Atlantbh. Kažu da žele biti primjer drugim IT kompanijama na tržištu: “Svjesni smo situacije. Mladi odlaze ili žele otići, a imamo toliko potencijala na našem tržištu. Želimo graditi Bosnu i Hercegovinu, zadržati mlade ljude jer smo pokazali da bosansku pamet zaista možemo prodavati na svjetskom tržištu.”

Komentari

komentara