15.5 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaVijestiOsvajač svjetskog zlata ide u zatvor

Osvajač svjetskog zlata ide u zatvor

Bivši napadač talijanske nogometne reprezentacije i osvajač svjetskog prvenstva 2006. godine Vincenzo Iaquinta (38) osuđen je na dvije godine zatvora zbog nezakonitog posjedovanja vatrenog oružja, dok je njegov otac Giuseppe osuđen na 19 godina zatvora zbog suradnje s mafijaškom organizacijom ‘Ndrangheta’. Bivšem napadaču Juventusa i Udinesea je prijetila i veća zatvorska kazna, jer je tužitelj tražio šest godina zatvora, ali je oslobođen optužbi za pomaganje mafiji. U suđenju koje je počelo u prosincu 2015. godine, optuženo je čak 148 osoba, a među osuđenima je i njegov otac Giuseppe i to na kaznu od 19 godina zatvora, javlja Hina.

Bivši talijanski nogometaš je osuđen zbog nelegalnog posjedovanja Smith & Wesson Magnuma 357 i Browinga kalibra 7.65 mm. Iaquinta je tvrdio kako je oružje čuvao u svom domu, a pištolje je potom proslijedio svom ocu koji je već ranije imao zabranu posjedovanja oružja zbog veza s članovima moćne kalabrijske mafije. “Pištolje sam kupio jer volim ići u streljanu kada imala slobodnog vremena,” branio se nogometaš na suđenju. Nakon presude nije bio previše raspoložen za izjave.

“Ova presuda je sramotna. Uništili su moj život premda nisam ništa učinio. Posljednje četiri godine proganjaju me kao psa, moja djeca pate, a nisam ništa učinio,” kazao je Iaquinta koji neće odmah ići u zatvor jer ima pravo na žalbu na ovu presudu, javlja Hina. Iaquinta je bio član talijanske reprezentacije koja je na SP-u 2006. osvojila prvo mjesto. Na prvenstvu je nastupio u pet od sedam utakmica postigavši jedan pogodak u pobjedi 2-0 protiv Gane u skupini. Ukupno je u dresu “azzurra” odigrao 40 utakmica postigavši šest golova. Tijekom karijere šest godina je igrao za Juventus, sedam za Udinese, a nastupao je i za Padovu i Cesenu.

spot_img