3.6 C
Travnik
Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaBiHNapeto kod Velike Kladuše: Oko 400 migranata blizu granice

Napeto kod Velike Kladuše: Oko 400 migranata blizu granice

Na graničnom prijelazu Velika Kladuša-Maljevac, na stotinu metara od granične crte između BiH i Hrvatske, trenutno se nalazi 350 do 400 migranata, među kojima ima žena i djece, i situacija se komplicira iz minuta u minut, rekla je glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković.

Situacija se komplicira zbog brojnosti migranata, jer je prvobitno to bila grupa od 70-80 migranata. Do sada nije bilo hitnih medicinskih intervencija, niti incidenata između policije i migranata. O daljim mjerama koje će poduzimati policijski službenici, mi ćemo javnost obavještavati pravovremeno, napomenula je Dujkovićeva.

Ona kaže da je grupa od 130 do 150 migranata koji su bili na oko kilometar od graničnog prelaza Izačić, između BiH i Hrvatske, vraćena u prihvatne centre u Bihaću odakle su prethodnog dana krenuli.

Dujkovićeva je navela da su migranti, koji su krenuli jučer, vraćeni zahvaljujući koordiniranim aktivnostima pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Granične policije BiH.

Ona je dodala da se na ovom prijelazu nalaze službenici Granične policije BiH i MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske priopćilo je da će hrvatska policija provoditi nacionalno i europsko zakonodavstvo i da neće dozvoliti nezakonit prijelaz državne granice, odnosno vanjsku granicu EU.

spot_img