7.1 C
Travnik
Utorak, 16 travnja, 2024
NaslovnicaRegijaVečeras u 20 sati započinje Svečanost otvorenja 53. Vinkovačkih jeseni

Večeras u 20 sati započinje Svečanost otvorenja 53. Vinkovačkih jeseni

Večeras u 20 sati započinje Svečanost otvorenja 53. Vinkovačkih jeseni. Na pozornici u središtu grada pogledajte Pregršt istine, inače temu otvorenja za koju scenarij potpisuje Ana Cvenić. Nadahnuće je Cvenić pronašla u djelima poznate slavonske književnice Mare Šverl Gamiršek, a sama priča kroz sedam scena proučava probleme i životne situacije Šokadije s kraja 19. stoljeća.  To je vrijeme kada je ukinuta Vojna krajina, raspadaju se šokačke zadruge i u Slavoniju dolaze stranci. Dok uživate u kvalitetnom programu sa snažnim glumačkim postavom, ponajboljim tamburaškim sastavima te kulturno-umjetničkim društvima i skupinama, osvježenje možete pronaći u Vinskom gradu koji svoja vrata otvara u 16 sati.

Ne propustite kućicu Vina Croatia Vina Mosaica u kojoj se organiziraju svakodnevne edukativne degustacije te novitet u ponudi, paleta proizvoda Zlatna rakija i Zlatni pelin.

Nakon svečanog otvorenja, program se nastavlja Etno revijom u organizaciji Kulturnog centra “Gatalinka”. Na reviji pogledajte radove etno kreatora i etno frizera koji su te godine proglašeni najboljima na natjecanjima Etno kreacija Hrvatske i Etno frizura Hrvatske. Revija na pozornici u središtu grada kreće u 21 i 30, no ako niste osoba od mode, zabavu možete pronaći na Starim Kunjevcima gdje se, također od 21 i 30 pa sve do 3 ujutro održavaju Šokački divani.

U ovom izdanju Laško je tamburaško, Slavonskim će se sokakom oriti pjesma TS Izvora koji starta u 18, a za noćne ptice tu je i koncert Zvonka Bogdana koji sa svirkom pod šatorom Vinkovačkih jeseni kreće u 22 i 30.

U popratnom programu pogledajte multimedijalni postav Gradskog muzeja Vinkovci i Filatelističku izložbu u Društvu Crvenog križa Vinkovci.

spot_img