Sunčano vrijeme s lokalnim pljuskovima i temperaturom koja će se kretati od 15 do 36 stepeni Celzijusa očekuje se u narednim danima u Bosni i Hercegovini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini, veći dio dana, pretežno vedro. Prije podne kiša ili lokalni pljusak s grmljavinom je moguć ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Poslije podne kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, istočnim, jugoistočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije.

Dnevne temperature će se kretati od 25 do 31, na jugu od 31 do 36 stepeni Celzijusa.

U nedjelju u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. Umjeren porast naoblake poslije podne može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu u zapadnim, jugozapadnim, jugoistočnim i ponegdje centralnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine.

Jutarnje temperature od 15 do 20, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 27 do 32, na jugu od 31 do 36 stepeni.

I u ponedjeljak očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Umjeren porast naoblake tokom poslijepodneva ponegdje u centralnim i zapadnim područjima Bosni može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 29 do 35 stepeni Celzijusa.

Sunčano vrijeme očekuje se i u utorak. Krajem dana i u večernjim satima porast naoblake u većem dijelu Bosne može uslovitu lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 30 do 36 stepeni.

U srijedu, prema prognozama FHMZBiH, očekuje se umjereno do pretežno obalčno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u većem dijelu dana. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 21 do 24, a dnevne od 26 do 31, na jugu od 31 do 35 stepeni.

Komentari

komentara