10.1 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaZanimljivostiZA SAVRŠENU KOŽU LJETI Kada je vrijeme da bacite taj žilet kojim svaki...

ZA SAVRŠENU KOŽU LJETI Kada je vrijeme da bacite taj žilet kojim svaki dan žuljate noge?

Toplo vrijeme, oskudnija odjeća, izložene noge. Većina žena ljeto povezuje s konstantnim izbrijavanjem nogu. Britvice su u pogonu svakog dana i samim time brže se troše. One kvalitetnije su skupe, zbog čega ih mnoge od nas koriste do krajnjih granica. Kada je očito da više gotovo pa nisu za uporabu.

Kada je vrijeme da bacite svoju britvicu i upogonite novu? Ako je tupa, ima prljavštine zapele među oštricama. Ako ste primijetili da vam britvica postaje tupa morali biste ju promijeniti. Što je tuplja to ju morate više pritisnuti na kožu i vjerojatnije je da ćete se porezati i dovesti do infekcije, pogotovo na nezgodnim mjestima poput prepona odnosno bikini zone.

Neke procjene su da bi se nakon 10 tuširanja trebalo baciti britvicu. Ako se želite pobrinuti da i tih 10 tuširanja britvica bude sigurna za uporabu i da ne ‘ode’ prije bilo bi poželjno brijati se s pjenom za brijanje kao i obrisati sve sa žileta nakon uporabe. Zatim je potrebno ostaviti oštrice da se osuše prije nego ih se spremi na suho mjesto.

Idealno bi bilo čuvati britvicu u kupaonskom ormariću, kako oštrice ne bi zahrđale.

Osim redovitog čišćenja i sušenja britvica bitno je biti jako oprezan pri brijanju nogu, kako bi se izbjegle porezotine i moguće infekcije. Nemojte žuriti. Nasapunajte noge kremom za brijanje kako bi žilet lakše klizio po koži, time smanjujete šansu da ih izrežete. A krvavi tragovi niti su lijepi, niti ih je ugodno izlagati suncu, a mogu se i inficirati.

Još jedno upozorenje nikad ne biste smjeli dijeliti britvice. Koliko god to bila svakodnevna radnja, brijanje dlačica uzrokuje mikro oštećenja kože i dijeljenjem britvica možete unijeti različite viruse i bakterije. Ako odbijete nekome posuditi britvicu ne znači da ste škrti, nego da brinete za svoje zdravlje.

spot_img