3.3 C
Travnik
Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaBiHNestabilno vrijeme u BiH, za sutra upaljen narandžasti meteoalarm

Nestabilno vrijeme u BiH, za sutra upaljen narandžasti meteoalarm

Danas će u našoj zemlji preovladavati nestabilno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Padavine se uglavnom mogu očekivati poslije podne i u večernjim satima. Jutarnje temperature će se kretati od 14 do 20, na jugu i sjeveru zemlje do 23, a dnevne od 26 do 32 °C, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se porast naoblake koja može usloviti pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 28 °C.

Sutra će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. U Krajini i većem dijelu Posavine, uglavnom bez padavina. Jutarnje temperature će se kretati od 14 do 20, na jugu i sjeveru od 18 do 23, a dnevne od 26 do 32 °C.

U pojedinim dijelovima BiH za sutra je upaljen narandžasti meteoalarm zbog najavljenih pljuskova i grmljavine.

U petak će biti sunčano. Prema kraju dana i u večernjim satima u Hercegovini, na zapadu, jugozapadu Bosne i u Krajini se očekuje kiša i pljuskovi. Jutarnje temperature kretat će se od od 14 do 20, na jugu i sjeveru do 23, a dnevne od 27 do 33 °C.

spot_img