7.8 C
Travnik
Četvrtak, 18 travnja, 2024
NaslovnicaBiHNovobiljani se ponovno pokazali kao dobri domaćini: Proslavljen patron župe

Novobiljani se ponovno pokazali kao dobri domaćini: Proslavljen patron župe

Dvodnevna XXIV. Manifestacija “Dani Nove Bile 2018.” održana je ovog vikenda u Novoj Biloj povodom nebeskog zaštitnika župe, Sv. Duha.

U organizaciji Udruge “Čuvarica tradicije” iz Nove Bile Manifestacija je mještanima, župljanima i gostima, ponudila raznolik program koji je oko sebe okupio svirače, pjevače, nogometaše, košarkaše, rukometaše, glumce… Također, u program su bila uključena sva društva i sekcije koje djeluju na području Nove Bile.

Program započeo 19. svibnja 2018. godine s početkom u 12:00 sati bogatim sportskim programom. Odigrani su nogometni i rukometni turniri, dok su navečer Novobiljane i njihove goste zabavljale mlade pjevačke nade naše Doline kroz II. POP SONG FEST “Zvijezde i zvjezdice”. Titulu zvijezde ponijela je Matea Popović iz Nove Bile.

Na sam blagdan Svetog Duha svečano je proslavljena Sveta misa ispred župne crkve.

Sve je završeno pučkom feštom u noćnim satima, koja je okupila brojne Novobiljane kao i župljane susjednih župa. Za zabavu koja je potrajala do kasnih sati bili su zaduženi dečki iz Benda Triumph, a program je upotpunila Plesačka skupina “Zumba sa Ivanom”, Tamburaška skupina “Forte Fortissimo” i mještovita pjevačka skupina “Lampoši” kao i nastupi folklornih skupina iz HKD “Napredak” iz Viteza, Hrvatskog kulturnog centra i Potkraja. Organizatori u suradnji sa vojskom i Sportskim društvom Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” i Hrvatskim kulturnim centrom osigurali su hranu i piće za sve posjetitelje te se još jednom pokazali kao dobri domaćini.

Organizatori se zahvaljuju svim sponzorima na čelu sa načelnikom Općine Travnik Admirom Hadžiemrićem.

Ono što je posebno uveselilo organizatore je činjenica što je ove godine mnogo veća posjećenost Manifestaciji “Dani Nove Bile 2018.” te za sljedeću godinu najavljuju još bogatiji program.

spot_img