12.7 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHU Travniku održan Olympic Day 2018

U Travniku održan Olympic Day 2018

Uz sudjelovanje više od od 400 dječaka i djevojčica iz osnovnih škola sa područja Općine Travnik jučer je u Travniku u organizaciji Olimpijskog odbora BiH u suradnji sa Edukacijskim fakultetom Univerziteta u Travniku održana tradicionalna manifestacija Olympic Day.
Ovogodišnji Olympic Day 2018 su svojim prisustvom podržali bosanskohercehovački olimpijci Larisa Cerić, Aleksandra Samardžić, Tanja Karišik, Sanja Kusmuk, Hamza Alić, Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić, Adnan Hadžić i Srđan Miličević koji su zajedno sa sudionicima trčali počasni olimpijski krug.

Manifestaciju je svečano proglasio otvorenom potpredsjednik Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine Izet Rađo, a sudionicima je dobrodošlicu u ime Edukacijskog fakulteta poželio predsjednik upravnog odbora Univerziteta u Travniku Nihad Selimović.

Na Olympic Dayu 2018 je predstavljeno devet olimpijskih sportova i na taj način se djeci nastojao približiti sport, sportsko nadmetanje i olimpijski duh, kroz promociju osnovnih olimpijskih vrijednosti, a one su poštovanje, izvrsnost i fair play.

U prelijepoj atmosferi, uz igru i druženje, travnički mališani su oduševljeni napustili sportske terene kasarne Travnik uz obećanje da će sudjelovati na manifestaciji Olympic Day i naredne godine.

spot_img