Sadnjom sunovrata i pelargonija u svaku rupu na cesti na koju naiđe, Nizozemac s belgijskom adresom želi ukazati na loše stanje prometnica u glavnom gradu Belgije

Nizozemac s briselskom adresom sadi cvijeće u rupama na tamošnjim cestama kako bi, tvrdi, ukazao na žalosno stanje mnogih prometnica u belgijskome glavnom gradu.

Cvjetni protest dao rezultata

Opremljen torbom punom cvijeća, zemljom za sadnju i s plastičnom kanticom za zalijevanje, Anton Schuurmans hoda gradom i stavlja sunovrate i pelargonije u svaku rupu na koju naiđe, ponekad i hrabro prkoseći gustom prometu.

“Pješaci, biciklisti, vozači, šetači.. svima smetaju te rupe”, kaže 29-godišnji Schuurmans stojeći pred briselskom gotičkom katedralom. U blizini je upravo posadio nekoliko cvjetova.

Ljudi se zaustavljaju i fotografiraju ga mobitelima. Mnogi se slažu da su rupe postale problem u gradu. “Mnogo ih je u ulici ispred moje kuće i dosta je bučno svake večeri kada automobili prelaze preko njih”, kaže Mathieu Taziaux.

Schuurmans,  koji se iz Nizozemske preselio u Belgiju prije sedam godina, tvrdi da je njegov cvjetni protest već imao nekog uspjeha jer su gradske vlasti asfaltirale nekoliko rupa u kojima je bilo njegovo cvijeće.

“Bio sam prilično sretan kad sam to vidio”

Komentari

komentara