Model na struju, koji će biti pandan Mercedesovoj najvećoj limuzini, očekuje se najranije 2020. godine.

Mercedes je već najavio da u planovima ima potpuno električnu C klasu, a sada je otkrio da će i najluksuzniji model u gami, S klasa dobiti svoju električnu verziju.

Kako piše Autocar, ovaj automobil će se pojaviti u prodaji tek za nekoliko godina i imaće nivo luksuza S klase. Ipak, neće biti komercijalizovan pod tom oznakom, već će imati poseban naziv.

S obzirom na to da je Mercedes prije određenog vremena podnio zahtjev za registraciju imena EQ S, očekuje se da to bude zvanična oznaka modela.

Električni pogon uticaće da i dizajn spoljašnjost bude nešto drugačiji u odnosu na konvencionalnu S klasu.

Da je razvoj S klase na struju već započeo, potvrdio je Michael Kelz, šef Mercedesovog razvojnog odjeljenja za velike modele.

Prema njegovim riječima, ovaj automobil počeće da se proizvodi najranije 2020, a najkasnije 2022. godine.

Mercedes pored pomenute C i S klase na struju ima u planu čitavu familiju električnih modela, koji će imati oznaku EQ u imenu. Prvo će se pojaviti manji modeli, poput hatchbacka i crossovera u kategoriji C klase.

Mercedes je u posljednje dvije godine prikazao konceptne varijante ovih vozila (EQ A Concept i generation EQ Concept), koje pokazuju u kojem smjeru kompanija razmišlja kada je riječ o dizajnu električnih modela iz porodice EQ.

Prvi Mercedesov serijski EQ model biće crossover i pojaviće se u prodaji 2019. godine.

Komentari

komentara