6.8 C
Travnik
Četvrtak, 28 ožujka, 2024
NaslovnicaSvijetLoša vijest za ljubitelje kave, omiljenog jutarnjeg napitka

Loša vijest za ljubitelje kave, omiljenog jutarnjeg napitka

“Pivski trbuščić” može se dobiti od previše piva, ali nutricionisti sada upozoravaju da previše kave s mnogo mlijeka i šećera također utječe na stvaranje naslaga masnog tkiva na trbuščiću

Svi više ili manje pokušavamo kontrolirati kalorije, ali katkada nismo svjesni koje nam od navika najviše štete. Primjerice, većini ljudi najvažnije je ujutro popiti kavu prije odlaska na posao.

Međutim, kava može sadržavati golem broj kalorija zbog mlijeka i šećera. “Pivski trbuščić” može se dobiti od previše piva, ali nutricionisti sada upozoravaju da previše kave s mnogo mlijeka i šećera također utječe na stvaranje naslaga masnog tkiva na trbuščiću. Prema pisanju Daily Maila, nutricionisti tvrde da se izbacivanjem kave može skinuti 4 do 5 kilograma i uštedjeti novac tijekom godine. Lyndi Cohen, nutricionistica, objasnila je: “Mala kava s mlijekom ima približno jednaku količinu kalorija kao kriška kruha, dok velika kava s mlijekom odgovara sendviču u količini kalorija.” Lyndi preporučuje: “Odlučite se za omiljeni biljni čaj umjesto da pijete više kava dnevno.” Trebali bismo izbaciti i šećer te razne zaslađivače koje stavljamo u kavu. Samo jedna čajna žličica šećera u jutarnjoj kavi iznosi između 1,2 kg ili 2,6 kilograma šećera tijekom godine.

spot_img