9 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaBiHVišemilijunski projekti u Uskoplju

Višemilijunski projekti u Uskoplju

Pozitivnu ocjenu vijećnika dobilo je izvješće o radu načelnika Uskoplja Seada Čauševića u 2017. godini, kao i plan rada općinske administracije u ovoj godini. ”Stavljena je u funkciju Gradska sportska dvorana i otvoren Dječiji vrtić, a uspješno su provedeni još neki veoma važni infrastrukturni projekti”, kazao je Čaušević. Po njegovim riječima, samo u asfaltiranje 5,7 kilometara makadamskih cesta utrošeno je oko 600.000 KM.

Završena je, također, dionica koja vodi prema Ski-centru ”Raduša”, i postavljeno 700 novih LED svjetiljki čime je, naglasio je, javna rasvjeta znatno poboljšana. Dodaje da je urađena regulacija korita rijeke Vrbas na više kritičnih mjesta, i pokrenut natječaj za višemilijunski projekt rekonstrukcije gradskih ulica koji je, zbog prispjelih žalbi, trenutno u fazi mirovanja. ”Čekamo odgovor Ureda za žalbe javnih nabavki, nakon čega ćemo znati što dalje raditi po tom pitanju.

U svakom slučaju, to je jedan od najvažnijih projekata u općini, koji smo planirali realizirati u 2018. godini”, istaknuo je Čaušević. Posebna pozornst bit će posvećena izradi nove strategije razvoja općine Uskoplje za sljedećih pet godina, i budućim projektima regulacije Vrbasa, s obzirom na već osigurana sredstva Agencije za vodno područje rijeke Save i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP). ”Tu su i projekti deminiranja rizičnih minskih površina u 33 naselja, nedovršeni ugovori s firmom ‘Rudnici gipsa’, i drugi projekti koji su ušli u financijske planove viših razina vlasti”, kazao je načelnik Uskoplja Sead Čaušević.

spot_img