21 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHZima tek sad pokazuje zube: Uz niske temperature prijete nam i olujni...

Zima tek sad pokazuje zube: Uz niske temperature prijete nam i olujni vjetrovi

Snježni pokrivač prekrio je jutros Sarajevo, a padavine će biti nastavljene i naredne sedmice, javlja Anadolu Agency (AA).

Na ulicama glavnog grada BiH moguće je primijetiti tek ponekog prolaznika, a posljednja mjerenja Federalnog Hidrometerološkog zavoda BiH pokazuju kako je temperatura zraka izmjerena u 11 sati iznosila minus pet stepeni Celzijusa.

Na olimpijskoj planini Bjelašnici snježni pokrivač jutros je bio visok 183 centimetra.

Nove padavine u Sarajevu očekuju se i u narednim danima. U ponedjeljak vrijeme će biti oblačno sa snijegom i temperaturama od minus osam do minus pet stepeni.

Slično vrijeme očekuje se i u utorak kada će temperature iznositi između minus devet i minus šest stepeni. U srijedu se očekuje oblačno vrijeme uz temperature zraka između minus 11 i minus šest.

ponedjeljak u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno sa snijegom. Prognozirana visina novog snijega je od deset do 20 centimetara. Puhat će vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera.

U Krajini, sjevernim i zapadnim područjima Bosne mogući su i jaki udari vjetra brzine 40 do 50 kilometara na sat.

Temperatura zraka iznosit će uglavnom između minus devet i minus pet, na jugu zemlje između minus tri i minus jedan stepen Celzijusa.

utorak u Bosni se očekuje oblačno vrijeme sa snijegom. Prognozirana visina novog snijega je od pet do 15 centimetara. U Hercegovini moguć je slab snijeg u sjevernim i istočnim područjima.

Moguće je smanjenje oblačnosti na jugu i jugoistoku Hercegovine. Puhat će vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka iznosit će uglavnom između minus deset i minus pet stepeni Celzijusa, na krajnjem jugu zemlje između minus četiri i nula stepeni.

srijedu u Bosni se očekuje oblačno vrijeme, lokalno sa slabim snijegom. U Hercegovini će biti pretežno vedro. Više oblačnosti moguće je na sjeveru Hercegovine. Puhat će slab vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će uglavnom između minus 15 i minus 10, na jugu od minus sedam do minus tri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će većinom između minus osam i minus pet, na jugu zemlje između između minus dva i jedan stepen.

četvrtak, očekuje se novo naoblačenje sa juga koje će usloviti nove sniježne padavine u drugoj polovini dana. Na krajnjem jugu zemlje moguća je kiša. Puhat će slab vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će uglavnom između minus 16 i minus 10, na jugu od minus sedam do minus tri stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će većinom između minus četri i minus jedan, na jugu zemlje do tri stepena Celzijusa.

spot_img