19.7 C
Travnik
Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaTehnologijaKako se sakriti od prijatelja koji vas špijuniraju na poznatoj aplikaciji

Kako se sakriti od prijatelja koji vas špijuniraju na poznatoj aplikaciji

Značajka Snap Map jedna je od najpopularnijih opcija za korisnike Snapchata. Jedini problem kojeg bi ona mogla uzrokovati je konkretna privatnost. Riječ je o interaktivnoj mapi na kojoj je moguće pratiti pošiljatelje poruka pomoću njihovih bitmojija.

Iako to cijeloj aplikaciji daje dozu interaktivnosti, riječ je o nečemu što velik broj ljudi radije ima isključeno. Evo kako vi možete preuzeti kontrolu nad značajkom Snap Map.

Ko me tačno može vidjeti?

Prvi put kada upalite Snap Map, aplikacija će vam ponuditi značajke za privatnost. Postavke možete promijeniti tapom na zupčanik u gornjem desnom dijelu mape.

Ghost Mode skriva vašu lokaciju i briše posljednju lokaciju s mape.

My Friends vam daje mogućnost dijeljenja vaše lokacije na cijeloj mapi. Možete također dopustiti samo određenim prijateljima da vide vaš točan položaj. Također vodite računa da je vaša lokacija dijeljena isključivo kada imate upaljenu aplikaciju na vašem smartfonu.

Kako onda da kompletno isključim Snap Map?

Kao prvo, ako ne želite da cijeli svijet vidi vaš snap, objavite ga kao Our Story. Kao drugo, ako ste sumnjičavi oko Snap Mapa i ne želite da vaši prijatelji znaju gdje ste tačno, aktivirajte Ghost Mode u samom startu. Za to će vam zbilja trebati svega par sekundi.

Otvorite aplikaciju te nakon toga uštipnite ekran i time aktivirajte Snap Map. Tapnite na zupčanik u gornjem desnom dijelu ekrana i tamo aktivirajte Ghost Mode. Kada vas app pita koliko dugo, odgovorite mu sa ‘Until turned off’ odnosno dok ga ne ugasite.

Korak dalje

Ako vam niti to nije dovoljno, možete kompletno isključiti lokacijske usluge u Snapchatu putem postavki vašeg uređaja. Ovo bi, doduše, ograničilo značajke poput pristupa nekim filtrima i tako dalje.

spot_img